Erişilebilirlik

Cakarta'daki Saldırıda Kullanılan Araç Tespit Edildi  - 2004-09-13


Avustralyalı bir yetkili, geçen hafta Endonezya’nın başkenti Cakarta’daki büyükelçilik saldırısında kullanılan araca ait bilgilerin tespit edildiğini duyurdu.

Federal Polis yetkilisi, geçen Perşembe günü Avustralya büyükelçiliği önünde patlatılan içi bomba yüklü aracın şasi numarasını belirlediklerini kaydetti.

Yetkili, 2002 yılında Bali Adası’nda düzenlenen saldırının faillerini de yine kullandıkları aracın şasi numarasından yola çıkarak bulduklarını hatırlattı. Daha önce de bombanın imal edildiği evin tespit edildiği açıklanmıştı.

Avustralyalı yetkili, bu arada henüz kimliği belirlenemeyen bir cesedin de intihar eylemcisine ait olabileceğini söyledi.

Avustralya, İslam Cemaati adlı terör örgütünün üyelerinden Azahari Husin ile Nureddin Muhammed’i saldırıdan sorumlu tutuyor ve her iki militan serbest olduğu sürece yeni terör eylemleri düzenleyebileceklerini söylüyor.

Bu arada Avustralya, 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan geçen haftaki saldırı sonrasında Cakarta’daki büyükelçiliğini daha güvenli bir yere taşıyacağını açıkladı.

XS
SM
MD
LG