Erişilebilirlik

Batı Şeria ve Gazze'ye Giriş-Çıkış Yasaklandı  - 2004-09-10


İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz, Yahudi Yeni Yılı kutlamaları öncesinde olası bir terörist saldırıyı önlemek amacıyla Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ne giriş çıkışların yasaklandığını açıkladı.

İsrailli yetkililer, bu ay kutlanacak Yahudi Yeni Yılı’nı kana bulamayı planlayan teröristleri durdurmayı amaçladıklarını söylüyor. Yasak her gün İsrail’e çalışma belgesiyle geçiş yapan binlerce Filistinli’yi de kapsıyor.

Bu arada görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ndeki Cebaliye mülteci kampına düzenlediği baskın sırasında biri dokuz yaşındaki bir çocuk olmak üzere 5 Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, militanların bu kamplardan İsrail’in güneyine roket saldırısı düzenlemelerinin önlenmesine çalışıldığını belirtti.

Öte yandan İsrail hükümeti, Filistin lideri Yaser Arafat`ı sürgüne göndermek konusundaki tehdidini yineledi.

Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, Likud Partisi üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Arafat’ı terörist olarak niteledi ve sürgüne gönderilme zamanının giderek yaklaştığını söyledi.

Şalom, “Arafat`a aramızda yer yok ve onun naklinin de zamanı gelecek. Ve o gün, hiç olmadığı kadar yakın...” dedi.

Filistinli yetkili Saib Erakat ise, İsrail'in tehdidini ciddiye aldıklarını söyledi. Erakat, İsrail'in Arafat'a yönelik bir eyleme geçme öncesinde zemin hazırladığını belirtti.

XS
SM
MD
LG