Erişilebilirlik

Clinton Bugün Kalp Ameliyatı Oluyor - 2004-09-06


Eski Başkan Bill Clinton’ın dörtlü by-pass kalp ameliyatına bu sabah başlanacağı, operasyonun muhtemelen öğlen saatlerinde sona ereceği bildirildi.

CNN televizyonu, Clinton'ın tedavi edildiği New York Presbiteriyen Hastanesi yetkililerine dayandırdığı haberinde, eski başkanın doktorlarının, son anda bir sorunla karşılaşılmaz ise ameliyata hazır olunduğunu duyurdu.

58 yaşındaki Clinton’ın daha şimdiden 15 bin kişiden “geçmiş olsun” mesajı aldığı bildirildi.

Eski Başkan’a ameliyat öncesi destek verenler arasında Başkan Bush, Demokrat Parti başkan adayı John Kerry, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref de bulunuyor.

Clinton’ın kısa süre içerisinde iyileşmesi beklenirken, eski başkanın kalp rahatsızlığı Demokrat Partililerin seçim kampanyasını olumsuz etkiledi.

Clinton, önümüzdeki günlerde John Kerry’e destek toplamak amacıyla seçim kampanyası çerçevesinde değişik yerlerde konuşmalar yapacaktı.

ABD’nin en iyilerinden olan bu klinik için Hillary Clinton, "Eşim mükemmel ellerde" dedi.

Clinton'ın ABD New York Senatörü olan eşi Hillary Clinton, Cuma akşam saatlerinde gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, "Doktorlar yaptıkları testlerin ardından en kısa zamanda kalp ameliyatına almak istediklerini, hazırlık yaptıklarını söylediler. Morali yerinde, kağıt oyunu oynayarak ameliyatı bekliyor" demişti.

1992 ile 2000 yılları arasında sekiz yıl Amerika başkanlığı yapan Bill Clinton, kısa bir süre önce yayınladığı biyografisiyle en çok satış yapan yazarlar arasına girmişti.

XS
SM
MD
LG