Erişilebilirlik

Yunanistan'da Arnavut Futbolsever Öldürüldü - 2004-09-06


Arnavutluk Parlamentosu, Yunanistan hükümetini ülkesinde yaşayan Arnavut vatandaşlarına futbol nedeniyle girişilen saldırıları önlemeye çağırdı.

Arnavutluk Parlamentosu'nda bu yöndeki karar tasarısının oylanmasından önce Yunanistan'da öldürülen Arnavut futbolsever için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Cumartesi günü yapılan Dünya Kupası eleme maçlarında Tiran'da oynanan Arnavutluk-Yunanistan karşılaşması 2-1 Arnavutluk takımının galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Yunanistan'ın Zakinthos adasında bir grup Arnavut futbolsever maçtan sonra Yunanlı taraftarların saldırısına uğramış ve Gramoz Palushi adlı Arnavut vatandaşı bıçaklanarak öldürülmüştü. Yunan polisi olayla ilgili olarak Yunan asıllı bir Amerikan vatandaşını tutukladı.

Aynı yerde iki Arnavut vatandaşının da yaralandığı bildirildi. Arnavutluk takımının Yunanistan'ı beklenmedik bir şekilde yenilgiye uğratması üzerine Yunanistan'ın başka yerlerinde de Arnavutların saldırıya hedef olduğu bildiriliyor.

Dünya Kupası eleme maçlarında Türk Milli Takımı, ikinci maçında 8 Eylül Çarşamba akşamı Pire'de Yunan takımıyla karşılaşacak.

Türkiye, Cumartesi günü Trabzon'da oynanan maçta Gürcistan'la 1-1 berabere kalmıştı.

XS
SM
MD
LG