Erişilebilirlik

Bill Clinton Kalp Ameliyatı Olacak - 2004-09-04


Yapılan testlerde kalp damarında tıkanıklığa rastlanan Amerika’nın eski başkanı Bill Clinton gelecek hafta bypass ameliyatı olacak.

Daha önce hiç kalp rahatsızlığı geçirmeyen Clinton’un birkaç gün hastanede kalması ve enaz dört hafta boyunca dinlenmesinden sonra tamamen iyileşmesi bekleniyor.

Eski Başkanın eşi ve New York senatörü Hillary Clinton, ameliyatın muhtemelen gelecek hafta başında gerçekleştirileceğini söyledi. Hillary Clinton, "Eşim mükemmel ellerde" dedi.

58 yaşındaki eski başkan göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği doktorlar tarafından New York’ta bir hastaneye yatırılmıştı. Doğrulanmamış bazı haberlere göre Clinton dört kanallı bir bypass ameliyatı geçirecek.

Cuma akşamı yattığı hastaneden telefonlar bir televizyon programına CNN’deki Larry King Live’a katılan Clinton biraz korktuğunu itiraf etti.

Clinton ayrıca tıkanıklığı ortaya çıkaran “anjiyogram” adlı testin muhtemelen hayatını kurtardığını da sözlerine ekledi.

Hasta yatağından espiri de yapan Clinton, Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimleri kampanyasına gönderme yaptı ve "Şunu diyeyim; dört yıl daha isteyen sadece Cumhuriyetçiler değil" dedi.

Başkan Bush, Clinton’ı telefonla arayarak eşi Laura Bush ile geçmiş olsun dileklerini ve biran önce iyileşmesini arzuladıklarını iletti.

1992 ile 2000 yılları arasında sekiz yıl Amerika başkanlığı yapan Bill Clinton, kısa bir süre önce yayınladığı biyografisiyle en çok satış yapan yazarlar arasına girmişti.

Amerikan Kalp Derneği’nin verilerine göre, ülkede her yıl ortalama yarım milyon kişiye bypass ameliyatı yapılıyor.

XS
SM
MD
LG