Erişilebilirlik

Kabil'de Amerikan Şirketine Bombalı Saldırı - 2004-08-29


Afganistan’da bir Amerikan güvenlik şirketinin Kabil’deki bürosu önünde patlayan bomba en az 7 kişinin ölümüne yol açtı.

Otomobile yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ölenler arasında 2 Amerikalı, üç Nepalli ve iki de Afgan bulunuyor.

Ölen Afganlardan birinin çocuk yaşta olduğu duyuruldu. Gazetecilere telefon eden taleban milisleri saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Saldırıda hedef alınan DynCorp isimli Amerikan şirketi Afgan lider Hamit Karzai’nin korunması işini üstlenmişti. Afgan polisi, uluslararası bazı örgütlerin bulunduğu Shar-e-Naw (Yeni Şehir) bölgesinde bir otomobile saklanan patlayıcı maddelerin olaya neden olduğunu açıkladı.

Patlamanın sorumluluğunu Taleban grubu üstlendi.

Taleban sözcüsü Abdul Latif Hakimi bilinmeyen bir yerden uydu telefonu ile Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırının intihar saldırısı olduğunu ve bomba yüklü aracı süren Taleban militanının da patlama sonucu öldüğünü söyledi.

Afganistan'da Okul Yakınında Patlama: 10 Ölü Bu arada Afganistan’ın güneyindeki Paktia eyaletinde bir okulun yakınında meydana gelen patlamada dokuzu çocuk 10 kişi öldü. Saldırıda 30'a yakın kişinin de yaralandığı belirtildi.

Afganistan'daki Amerikan ordusundan yapılan açıklamada patlamanın nedeninin halen bilinmediği belirtildi.

Paktia Valisi Esadullah Vefa ise ilk raporlara göre patlamaya bir bombanın neden olduğunu belirtti. Afganistan-Pakistan sınırındaki Paktia civarında Amerikan ve Afgan güçleri ile Taleban ve El Kaide savaşçıları arasında sık sık çatışmalar meydana geliyor.

Pakistan sınırına yakın Paktia’da Taleban taraftarlarıyla Afgan Ulusal Ordusu arasındaki çatışmalar ise devam ediyor. Bölgedeki operasyonlara Amerikan askerleri de katılıyor.

XS
SM
MD
LG