Erişilebilirlik

BM: 'Darfur'da Güvenlik İçin Çaba Gerekiyor' - 2004-08-28


Sudan’ın Darfur bölgesinde incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler görevlisi Erick De Mul, hükümetin yaşanan şiddet olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan sivilleri korumak için daha fazla çaba harcaması gerektiğini söyledi.

Bölgedeki üç günlük incelemeleri sonrasında Hartum yönetiminin kamplardaki koşulların düzeltilmesinde bazı ilerlemeler sağladığını belirten De Mul, kampların çevresindeki güvenliğin sağlanması için daha fazla çabaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bölgedeki sivillere karşı eylemler düzenlemekle suçlanan hükümet yanlısı Arap milislerin silahsızlandırılması için Sudan yönetimine 30 Ağustos’a kadar süre tanımış aksi taktirde yaptırım uygulanacağını belirtmişti.

Bu arada Sudan yönetimiyle Nijerya’da barış görüşmelerini sürdüren Darfurlu iki isyancı örgüt, bugün yaptıkları açıklamada önümüzdeki 24 saat boyunca görüşmeleri boykot edeceklerini duyurdu.

İsyancı örgütler hükümet güçleri ile Arap milislerin sivillere karşı düzenlediği son saldırıları protesto etmek amacıyla böyle bir yola başvurduklarını bildirdi.

XS
SM
MD
LG