Erişilebilirlik

İki Türk Güreşçi Olimpiyatlarda Yarı Finalde - 2004-08-25


Atina Olimpiyatlarının onbirinci gününde, Türk sporcular son derece iyi sonuçlar aldı.

Kadınlar 5000 metre finalinde onikinci olabilen Elvan Abeylegesse, 1500 metre elemelerinde beşinci oldu ve yarı finale yükseldi.

Greko-romen güreş karşılaşmalarının ilk gününde Türk sporcular üç galibiyet bir mağlubiyet aldı. 66 kiloda Şeref Eroğlu, 84 kiloda Hamza Yerlikaya yarı finale yükseldi. 55 kiloda Ercan Yıldız, son karşılaşmasını kazanmasına rağmen grubunda ikinci olduğu için yarı finale yükselemedi.

Amerika toplam madalya sayısında Çin’le arayı daha da açtı.

Amerika'nin toplam madalya sayısı 71'e yükselirken, Çin’in 51 madalyası bulunuyor. Altın madalya sayısında da Amerika 25’e 24 Çin’in önünde gidiyor.

Amerikalı Joanna Hayes kadınlar 100 metre yarışını 12 saniye 37 salise'de tamamlayarak şampiyon oldu. Yarışı 8 salise geç tamamlayan Ukraynalı Olena Krasovka ikinci oldu.

Kadınlar 400 metre yarışının galibi Bahama’dan Tonique Williams-Darling olurken; erkekler 1500 metrede Faslı atlet Hicam el Gurej olimpiyat şampiyonluğunu elde etti.

3000 metre engelli yarışında ilk üç dereceyi Kenyalı sporcular elde etti.

Çek Cumhuriyeti'nden Roman Sebrle dekatlonda birinci oldu.

Doping skandalleriyle ilgili haberler dün de devam etti. Erkekler disk atmada olimpiyat şampiyonu olan Macar Robert Fazekas, doping testini geçemediği için madalyası geri alındı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, sporcunun idrarını tahlil için vermediğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG