Erişilebilirlik

Elvan 1500 Metrede Yarışıyor - 2004-08-24


Bayanlar atletizm yarışlarında Türkiye'yi temsil eden Elvan Abeylegesse’nin bu gece saat 20.30’da yapılacak 1500 metre yarışına katılacağı açıklandı. Daha önce yapılan açıklamalarda Abeylegesse’nin dünkü 5000 metre yarışında beklenmeyen bir derece yaptığı için moral bozukluğu yaşadığı ve bu nedenle 1500 metre elemelerine katılmayacağı belirtilmişti.

Atletizmde Türkiye’nin madalya umudu Elvan Abeylegesse, dün yapılan bayanlar 5000 metre yarışında 12. olarak hayalkırıklığı yaratmıştı.

Elvan Abeylegesse, dünkü 5000 metre mücadelesine diğer atletlerle birlikte düşük bir tempoda başladı. Daha sonra temponun artmasıyla ön sıralardaki yerini alan Abeylegesse, bir ara yarışın liderliğini de ele geçirdi. Ancak daha sonra düşen tempo nedeniyle son metrelerde, daha önce geride bıraktığı hemen tüm atletlerce geçilen Abeylegesse, yarışı beklenmeyen bir sonuçla 12. sırada bitirebildi. Etiyopyalı atlet Meseret Defar ise yarışta birinci oldu.

Elvan’ın beklenmeyen performansının nedenine ilişkin, birçok spekülasyon ve ihtimal üzerinde durulurken Elvan’ın antrenörü Ertan Hatipoğlu, “Tek suçlu benim” diyerek taktik hatası yapıldığını söyledi.

Elvan’ın dün akşamki performansı Ankara’dan da yakından izlendi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’yla birlikte yarışı izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada yarışın sonucuyla ilgili “beklediğimiz gibi malesef olmadı” yorumunu yaptı. Erdoğan, bundan sonraki yarışlarda ümitlerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG