Erişilebilirlik

Necef'te Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor - 2004-08-22


Necef sokaklarını bugün yine tank ve tüfek sesleri doldurdu.

Amerikan tankları, Hazreti Ali Türbesi çevresindeki kuşatmayı daraltıp, türbenin 800 metre yakınlarında mevzilenince çatışmalar yeniden başladı.

Sabah erken saatlerde de Amerikan savaş uçakları kent mezarlığında mevzilenen Mehdi ordusu milislerini hedef alan saldırılar düzenlemişti.

Amerikan ordusu, Necef’teki durum hakkında ayrıntılı bilgi vermezken, çatışmaların devam ettiğini duyurmakla yetindi.

Bu arada Şii liderlerle Mukteda El Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu arasındaki görüşmelerde de bir ilerleme kaydedilemediği duyuruldu.

Iraklı yetkililer de Kufe kentindeki çatışmalarda 40’dan fazla militanın öldürüldüğünü duyurdu.

Öte yandan Bakuba kentinde bir otomobile yerleştirilen bombanın patlaması sonucu iki Iraklı ölürken, dördü de yaralandı.

Irak polisi, saldırının Vali Yardımcısı Abbas El Hadran’ı hedef aldığını; yetkilinin sağ kurtulduğunu duyurdu. Ancak Vali yardımcısının saldırıda yara alıp-almadığı konusunda çelişkili haberler alındı.

Dün gece de Bağdat’ın güneyindeki Hilla kenti yakınlarında yine bir otomobile yerleştirilen bombanın patlaması sonucu iki Polonyalı asker öldü, altısı da yaralandı.

Bu hafta sonunda Irak’tan gelen tek olumlu haber ise, 28 megawatt’lık bir jeneratörün hizmete sokulması oldu. Amerikalı yetkililer, Amara yakınlarındaki jeneratörün 84 bin eve elektrik sağlayacağını duyurdu.

XS
SM
MD
LG