Erişilebilirlik

Irak'ta Bir Ürdünlü Rehine Daha - 2004-08-03


Irak’ta rehine alınan yabancılara bugün bir yenisi eklendi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Adil Obeyd-Allah isimli bir vatandaşının Pazar günü Irak’ta kaçırıldığını duyurdu. Bir Ürdün gazetesi, işadamı için 250 bin dolarlık fidye istendiğini yazdı. Bu işadamıyla birlikte, Irak’ta rehine alınan Ürdünlüler’in sayısı 7’ye yükseldi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Marwan Muaşir, rehinelerin kurtarılması için gerekli girişimlerin yapıldığını ancak, militanlar isteklerini açıkça dile getirmedikleri için görüşmelerde sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Bu arada, Irak’taki Kenyalı rehinelerin serbest bırakıldığı yolunda yanlış bilgi veren Kenya Dışişleri Bakanı Ali Çhirau ağır eleştirilere hedef oldu. Gazeteler bakanın istifa etmesi veya görevden alınması yolunda çağrılar yapıyor.

Bakan, Pazar günü aralarında üç Kenyalı’nın da bulunduğu 7 kamyon şöförünün serbest bırakıldığını ve Mısır büyükelçiliğinde olduklarını açıklamış. Ancak rehinelerin serbest bırakılması için direnişçilerle görüşen Iraklı arabulucu ve rehinelerin aileleri bu haberi yalanlamıştı.

XS
SM
MD
LG