Erişilebilirlik

IMF 661 Milyon Doları Onayladı - 2004-07-30


Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye'yle mevcut stand-by anlaşması çerçevesinde Türk ekonomisinin gidişini sekizinci kez gözden geçirdi ve yeni bir kredi dilimini serbest bıraktı.

IMF Yürütme Kurulu'nun bugün açıklanan kararına göre Türkiye yaklaşık 661 milyon Dolarlık yeni kredi dilimini derhal kullanabilecek. Böylece Türkiye'nin mevcut anlaşma çerçevesinde Uluslararası Para Fonu'ndan aldığı kredilerin toplamı 17 milyar Dolara ulaşacak.

Türkiye ile IMF arasında 4 Şubat 2002'de yapılan anlaşma toplam yaklaşık 19 milyar Dolarlık kredi verilmesini öngörüyor.

Yürütme Kurulu toplantısından sonra IMF Direktörü Rodrigo de Rato tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin ekonomik performansının son dönemde de çok iyi olduğu belirtildi. Para Fonu, Türkiye'nin bu yılki ekonomik büyümesinin sürekli, büyüme hızının da yüksek olduğunu bildirdi. Açıklamaya göre, Türk ekonomisinin büyüme hızı bu yıl, hedeflenen oran olan yüzde 5'in üzerine çıkabilecek.

Açıklamada, aylık enflasyon oranının tek haneli sayılara düşürüldüğü hatırlatıldı ve bu yıl sonu için hedeflenen yıllık yüzde 12 oranını gerçekleştirmenin mümkün olacağı kaydedildi.

Uluslararası Para Fonu, açıklamasında, Türk hükümetinin mali disiplin içinde hareket ettiğini, Merkez Bankası'nın izlediği para politikasının da takdirle karşılandığını belirtti.

XS
SM
MD
LG