Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırılar Sürüyor - 2004-07-25


Irak'ın çeşitli kentlerinde, Amerika öncülüğündeki koalisyon kuvvetleri ile sivil halka karşı aralarında yabancıların da yeraldığı direnişçi gruplar tarafından girişilen saldırılar bugün de devam etti.

Bağdat'ın 200 kilometre kadar kuzeyinde bir Amerikan askeri konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda bir Amerikan askeri öldü, bir asker de ağır yaralandı. Saldırıyla ilgili olarak bir kişi tutuklandı.

Kuzey'deki Kerkük kentinde devrik Saddam Hüseyin rejiminin yandaşları tarafından düzenlendiği belirtilen silahlı saldırılarda 2'si çocuk 1'i kadın olmak üzere beş kişi yaşamını yitirdi.

Öte yandan Bakuba kenti yakınında, Amerikan ve Irak güçleriyle direnişçiler arasındaki çatışmada, 13 Iraklı militanın öldüğü bildirildi. ABD 1. Piyade Tümeni'nden Binbaşı Neal O'Brien, Amerikan askerleriyle Irak Ulusal Muhafız birliklerinin Buhriz'de hurma ağaçlarından oluşan bir bölgeye arama yapmak için girdiklerini ve direnişçilerin koalisyon güçlerine saldırıda kullandıkları bir yeri yıktıklarını söyledi.

Bu arada Bağdat'ta, eski rejimin bir bölge yetkilisi ile oğlu bir otomobilden açılan ateş sonucu öldürüldü.

Avustralya Birlikleri Irak'ta Kalacak

Irak’taki radikal grupların saldırı tehditlerine rağmen, Avustralya hükümeti askeri birliklerin süresi doluncaya kadar bu ülkeden çekilmeyeceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Alexander Downer, terörist grupların tehditlerine boyun eğmeyeceklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG