Erişilebilirlik

'Terör Saldırısı Bush'un Şansını Arttırabilir' - 2004-07-23


Amerika’da Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri için Demokrat John Kerry’yle Cumhuriyetçi Başkan Bush arasındaki seçim yarışı hızlanıyor.

Seçim döneminde bir terör saldırısına girişilmesinin seçim sonucunu etkileyip etkilemeyeceği, tartışılan bir konu. Uzmanlar, seçimlerde kilit rolü ise Irak’taki gelişmelerin oynayacağını düşünüyor.

Washington Enstitüsü Türkiye programı sorumlusu Soner Çağaptay, Demokrat Parti'nin Irak politikasının net olmadığını, sadece Cumhuriyetçilerin başarısız olduğunu söylemekle yetindiklerini ancak ilerleyen günlerde Demokratların, tavrını açıkça ortaya koyması gerekeceğini kaydetti. Çağaptay, kamu oyu yoklamalarında Demokrat aday Kerry'nin az farkla önde gitmesine rağmen, seçim bugün yapılsa George Bush'un kazanma şansını daha yüksek gördüğünü söyledi.

Soner Çağaptay, başkanlık seçimleri öncesi girişilecek bir terör saldırısının Amerikan halkını kızdıracağını ve Başkan Bush'un etrafında kenetlenmesine yolaçacağını belirtti. Seçim sonucunun Türk-Amerikan ilişkilerini değiştirmeyeceğini söyleyen Çağaptay, bu ilişkilerin, Cumhuriyetçi ya da Demokrat Parti'nin tutumuna göre değil, devlet politikasının gereklerine göre yürütüldüğünü kaydetti.

XS
SM
MD
LG