Erişilebilirlik

Felluce'de Hava Saldırısı - 2004-07-18


Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin Felluce'de kentinde bir eve helikopterle yaptıkları saldırıda 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Amerikan askeri kaynakları da operasyonu doğruladı ancak ölü sayısına ilişkin bir bilgi vermedi.

Felluce'deki operasyonun, Irak Başbakanı İyad Allavi'nin onayıyla düzenlendiği belirtildi.

Irak geçici hükümetinden bir yetkili, "Çokuluslu güç, terörist barınaklarının bulunduğu belirli yerlere operasyon düzenlemek için Başbakan İyad Allavi'den izin istedi" dedi.

Felluce'deki bombardıman Irak geçici hükümetinin Adalet Bakanı Malik Dohan El Hasan'a dün Bağdat'ta düzenlenen suikast girişimini izliyor. Bakanın sağ olarak kurtulduğu ancak dört koruma görevlisinin öldüğü saldırının sorumluluğunu Ürdünlü terörist Ebu Musab El Zarkavi'ye bağlı bir grup üstlenmişti.

Amerikan kuvvetleri daha önce de Felluce'de Zarkavi'ye bağlı militanların barındığı sanılan hedefleri bombalamıştı.

Armitage Irak'a Gitti

Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Armitage, Iraklı üst düzey yetkililerle görüşmek amacıyla bugün Bağdat’a gitti.

Bağdat’taki Amerikan büyükelçiliği tarafından verilen habere göre, Armitage, Iraklı yetkililerle ortak çıkarları ilgilendiren konular üzerine görüşmelerde bulunacak.

Armitage, Irak’ta yönetimin devredildiği 28 Haziran tarihinden bu yana bu ülkeyi ziyaret eden en üst düzey Amerikalı yetkili oldu.

Yasaklanan Gazete, Yayın Hayatında

Irak geçici hükümeti, Amerika’nın yasakladığı, radikal Şii lider Muktada el Sadr’a bağlı bir gazetenin yeniden yayınlanmasına izin verdi.

Bağdat’ta yapılan açıklamada, Başbakan İyad Allavi’nin basın özgürlüğüne verdiği öneme dikkat çekildi.

Irak’ın Amerikalı eski sivil yöneticisi Paul Bremer, Mart ayında aldığı bir kararla, Amerika karşıtı şiddet eylemlerini kışkırtmakla suçladığı El Havza adlı gazeteyi kapattırmıştı.

XS
SM
MD
LG