Erişilebilirlik

Filipin Askerleri Irak'tan Çekiliyor - 2004-07-17


Filipinler, Irak’ta rehin alınan vatandaşını kurtarmak için askerlerini çekmeye devam ediyor. Hükümet sözcüsü, Manila’nın Irak’ta rehin tutulan Angelo de la Cruz’u geri getirmek için elinden geleni yaptığını, ancak rehinenin hayatını riske atmamak için, bu konuda daha fazla açıklama yapmayacağını söyledi.

Sekiz çocuk babası Angelo de la Cruz’u kaçıranlar, Filipinler hükümeti askerlerinin tümünü Irak’tan çekmediği sürece rehinenin serbest bırakılmayacağını duyurmuştu.

Manila hükümeti, askerlerin, daha önce belirlenen tarihten bir ay önce, en geç önümüzdeki hafta başında Irak'ı terk etmiş olacağını bildirdi. Militanlar, Filipinler’den askerlerini 20 Temmuz’a kadar çekmesini istiyordu.

Öte yandan, Bulgaristan Irak’ta başı kesilerek öldürülen vatandaşının cesedini arıyor. Bulgar yetkililer, hafta başında Tigris nehri kenarında bulunan başı kesik bedenin rehineye ait olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. Bu arada, diğer Bulgar rehinenin sağ olduğu yönünde umutlar da giderek azalıyor.

Irak’ta rehin alınan Mısır vatandaşının akıbeti ise henüz açıklık kazanmadı. Rehinenin ailesi ve Mısır hükümeti rehinenin durumuyla ilgili bir haber beklerken, Mısırlının çalıştığı Suudi Arabistan şirketi dün militanların taleplerini kabul ettiğini bildirmişti.

XS
SM
MD
LG