Erişilebilirlik

Mandela 'AIDS'e Bağlı Verem'e Karşı Uyardı - 2004-07-15


Güney Afrika eski Devlet başkanı Nelson Mandela, Dünya ülkelerinden, AIDS’le mücadelede verem hastalığını da unutmamalarını istedi.

85 yaşındaki eski Devlet Başkanı Tayland’daki AIDS Konferansında yaptığı konuşmada, verem hastalığının AIDS kadar tehlikeli olduğunu söyledi.

Bu arada, Amerika’nın AIDS ile mücadele programından sorumlu yetkilisi, hastalığa karşı dünya çapında birlik oluşturulması çağrısında bulundu.

Konferansta konuşan Randall Tobias, tüm dünyanın ortak amacının AIDS’i tamamen yok etmek olduğunu söyledi; bu hastalığa yol açan H-I-V virüsünün yayılmasıyla mücadele için Washington’un gelecek 5 yıl için 15 milyar dolar ödenek ayırdığına dikkati çekti.

Bill Gates'ten 45 milyon Dolar

Microsoft Yazılım Şirketinin sahibi Bill Gates tarafından kurulan bir vakıf, AIDS hastalığıyla mücadele için 45 milyon dolar ayırdığını duyurdu.

Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın bağışı, özellikle AIDS hastalığının yaygın olduğu toplumlarda, “verem hastalığının yayılmasını önlemek” için kullanılacak.

AIDS, vücudun bağışıklık sistemini yok ettiği için, bu hastalığın kurbanları genellikle bulaşıcı hastalıklara yakalanarak ölüyor.

Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın bağışı, önümüzdeki 7 yıl boyunca Güney Amerika ve Afrika ülkelerinde uygulamaya konulacak bir programın masraflarını karşılayacak.

XS
SM
MD
LG