Erişilebilirlik

Ha'aretz Gazetesinden İlginç Yorum - 2004-07-13


İsrail Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert’in Ankara’ya yapacağı ziyareti değerlendiren Ha’aretz gazetesi, Türkiye’yle ilişkileri sürdürmenin yollarının aranması ve uluslararası arenada destek verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail gazetesinde yer alan başyazıda, Olmert’in ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilip edilmemesinin, önemli bir gösterge olacağına dikkat çekti.

Son günlerde Başbakan Erdoğan’a atfedilen sert yorumların ilişkileri gerginleştirdiğini ifade eden İsrail gazetesi, eleştiri tarzının Erdoğan hükümetinin İsrail’e yaklaşımı konusunda, soru işaretleri uyandırdığını belirtti.

Gazete başyazısında, çok sayıda İsrailli’nin kendi devletlerinin politikasını eleştirdiğini, doğal olarak Türkiye’nin de bu politikaları eleştirmeye hakkı olduğunu savundu. Yazıda aynı zamanda, Erdoğan hükümetinin, Başbakan Ariel Şaron’un politikalarına yönelik tavır ile İsrail halkına yönelik tutum arasında bir çizgi çekmek istediği kaydedildi.

Türkiye’yi eleştirenlere de çağrıda bulunan Ha’aretz gazetesi; Ankara’nın Washington’dan daha fazla yardım almasında İsrail’in payı olduğu yönündeki gösterişli açıklamaların gereksiz olduğunu da vurguladı.

XS
SM
MD
LG