Erişilebilirlik

Kerry'nin Başkan Yardımcısı Adayı: John Edwards - 2004-07-06


Demokrat Parti Başkan adayı John Kerry uzun süredir beklenen başkan yardımcısı adayını açıkladı. Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine kadar John Kerry yarışı, Kuzey Carolina Senatörü John Edwards’la birlikte omuz omuza götürecek.

Sabahın erken saatlerinde Amerikan haber kuruluşları, John Kerry’nin, Edwards’a başkan yardımcısı olma teklifini telefonla yaptığını ve Edwards’ın da bu teklifi kabul ettiğini bildirdi.

Başkan Adayı Kerry, açıklamayı Pittsburgh kentinden yaparken, Edwards için, 'Amerika’nın değerlerini anlayan ve savunan bir kişiyi başkan yardımcısı adayı seçtim,' diye konuştu.

John Edwards, bu yıl başında Kerry’ye karşı mücadele eden Demokrat başkan adaylarından biriydi. Ön seçimleri Kerry’ye karşı kaybetmesine rağmen Edwards, bu seçimlerden genelde ikinci çıkmayı başarmıştı. John Kerry, Edwards’ın seçim kampanyasında kullandığı, 'Amerikan halkı arasında artan gelir uçurumu' söylemine yeniden değindi.

Demokrat Parti ön seçimlerinde tek bir eyaletten birinci çıkmayı da başaran Edwards, seçmenleri enerjik ve iyimser tavırlarıyla büyülemişti.

Kerry-Edwards ikilisinin başkan ve başkan yardımcısı adaylığının resmileşeceği Demokrat Parti Ulusal Kongresi bu ay sonunda Boston kentinde yapılacak.

XS
SM
MD
LG