Erişilebilirlik

Bağdat'ta Saldırılar Sürüyor - 2004-07-01


Bağdat'ta, iki ayrı bombalı saldırıda, üst düzey bir yetkili yaralandı, 2 koruma görevlisiyle birlikte birçok kişi öldü.

İlk saldırının Maliye Bakanlığı Denetleme Kurulu başkanını hedef aldığı sanılıyor.

Amerikan askeri konvoyuna yapılan ikinci saldırıda ise, yoldan geçen çok sayıda Iraklının öldüğü ve yaralandığı haber verildi. Ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz kesin bir bilgi ulaşmadı.

Öte yandan, Irak'ta yabancı rehineleri kaçırıp öldüren Ebu Musab El Zarkavi'ye bağlı gruba yönelik operasyon devam ediyor.

Amerikan ordu sözcüsü, yeni istihbarat üzerine Felluce'de bir eve hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Zarkavi'nin evde olup olmadığı ise açıklanmadı.

Bu arada El Kaide örgütünün, terör saldırılarına hedef olması halinde İspanya'nın Irak'tan askerlerini çekeceğini bildiği anlaşıldı.

Fransa Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Madrit'teki saldırılarından iki hafta önce, El Kaide örgütün bu ülkedeki taraftarlarına bir mesaj yolladı. Mesajda, İspanya'nın Irak'taki koalisyon güçlerinin "en zayıf halkası" olduğu belirtildi.

11 Mart'ta, Madrit'te 200 kişinin öldüğü bombalı saldırılardan kısa bir süre sonra yapılan seçimleri, Sosyalist Parti kazanmıştı.

Seçim zaferi terör eylemlerine bağlanan Jose Luis Rodriguez, başbakan olmasından iki ay sonra İspanya'nın Irak'taki askerlerini geri çekmişti.

XS
SM
MD
LG