Erişilebilirlik

Ankara: 'İşçilerimizi Kaçıranlara Boyun Eğmeyeceğiz' - 2004-06-27


İstanbul'da düzenlenen NATO zirvesi kapsamında yapılan "Gençlik Zirvesi"nde konuşan ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Irak'ta kaçırılan üç Türk işçisinin durumuna da değindi.

Powell, bu insanların sadece hayatlarını kazanmaya çalıştığını, ama teröristlerin onları kaçırdığını söyledi. Bakan, Irak'ta bu gibi durumları ortadan kaldırmak için mücadele ettiklerini ve bu ülkeye demokrasi ve özgürlük gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

El Cezire televizyonunda Cumartesi günü yayınlanan bir bantta El Kaide ile bağlantılı maskeli saldırganlar ellerindeki 3 Türk rehineyi kafalarını keserek öldürme tehidinde bulunuyor.

Militanlar, Ürdünlü terörist Ebu Musab El Zarkavi liderliğinde olduğu belirtilen Tevhid ve Cihad Cemaati adlı örgüte mensup. Bu örgüt benzer mesajlar yayınladıktan sonra Amerikalı rehine Nick Berg ve Güney Koreli Kim Sun İl'i öldürmüştü.

Saldırganlar, bu kişilerin öldürülmemesi için Irak'ta faaliyet gösteren Türk şirketlerinin ülkeden ayrılmasını istiyor.

Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise saldırganların taleplerine boyun eğilmeyeceğini söyledi.

Gönül Türkiye'nin 20 yılı aşkın süredir terörle mücadele ettiğini anımsatarak, teröristlerden gelen talepleri ciddiye alamayacaklarını kaydetti.

Irak'ta daha önce de Türk çalışanlar rehin alınmış ancak serbest bırakılmışlardı.

XS
SM
MD
LG