Erişilebilirlik

Ron Reagan'dan Başkan Bush'a Sert Eleştiri - 2004-06-24


Amerika’nın eski Cumhuriyetçi Başkanlarından Ronald Reagan’ın oğlu, Bush yönetiminin dış politikasını şiddetle eleştirdi ve Irak savaşını “korkunç bir hata” olarak tanımladı.

Ron Reagan, CNN televizyonunda katıldığı bir programda Başkan Bush’un Irak savaşına destek bulmak için Amerikan halkına yalan söylediğini öne sürdü.

44 yaşındaki Ron Reagan, babasının muhafazakar politikalarını açıkça eleştirmesiyle tanınıyordu. Ancak Ron Reagan, söyleşide “Babam başkan olsaydı asla Irak’ı işgal etmezdi” dedi ve Irak'ta mahkumlara Amerikan askerleri tarafından kötü muamele yapılmasını "iğrenç" diye niteledi.

Reagan’ın oğlu, babasının döneminden farklı olarak bugünkü Cumhuriyetçi Parti'nin radikal dinci kesimlerin kontrolu altında olduğunu ve başkanlık seçiminde Bush’u yenilgiye uğratacak her adaya oy vereceğini söyledi. Ron Reagan, hiçbir zaman siyasete atılmayacağını sözlerine ekledi.

Şimdiki Başkan George W. Bush'un babası eski başkanlardan George Herbert Walker Bush, 1981-89 yılları arasında Başkan olan Ronald Reagan'ın Başkan Yardımcısıydı.

XS
SM
MD
LG