Erişilebilirlik

'Eski DEP'lilerin Tahliyesinin Kıymeti Bilinmeli' - 2004-06-20


Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, kapatılan DEP'in eski milletvekillerinin cezaevinden tahliyeleri ilgili olarak, "Bu tahliyenin kıymetini herkes iyi bilmeli, iyi anlamalıdır" dedi.

Adalet Bakanı Çiçek, CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, kapatılan DEP'in eski milletvekillerinin tahliyesini değerlendirdi.

Çiçek, tahliye kararının hukuki olduğunu ancak siyasi sonuçlarının bulunduğunu belirterek bunun önemli bir karar olduğunu, yargının kararının beklentileri karşıladığını söyledi.

Çiçek, bir soru üzerine, "Bu bir siyasi karar değil, bir hukuki karardır. Ancak tahliyeden sonra bunun iyi anlaşılması, iyi özümsenmesi, iyi sindirilmesi gerekliydi. Bu tahliyenin kıymetini herkes iyi bilmeli, iyi anlamalıdır." dedi.

Demokratik açılımların Türkiye'de, huzur ve barış içinde ülkedeki 70 milyon insanın beraber yaşamasını sağlamak adına yapıldığını anlatan Çiçek, şu yanıtı verdi:

"Yoksa bunun dışında, kimse bunu devlet ve demokrasi için bir zaaf kabul edip, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü sınama çabası içine giremez. Bu defa dış dünyadan gördükleri desteği de göremezler. Öyle yarım ağız, terör örgütünü halen terazinin öbür kefesine koyarak Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, hükümetiyle veya organlarıyla mukayeseye kalkarak, akılları sıra lüzumsuz bir kısım beyanların, tavırların da içinde olmamaları gerekir. Bu bir terör örgütüdür. Kimsenin lafı ağzında gevelemesinin bir anlamı yoktur.

Yeni bir af veya eve dönüş yasası hazırlığı olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, Çiçek, böyle bir çalışmanın olmadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG