Erişilebilirlik

'Johnson'ın Öldürülmesi Barbarca Bir Eylem' - 2004-06-19


Başkan George W. Bush, Amerikalı mühendis Paul Johnson'ın Suudi Arabistan'da başı kesilerek öldürülmesini, "barbarca" bir eylem olarak nitelendirdi.

Bush, bu eylemi gerçekleştirenlerin ülkesinin iradesini sarsmaya çalıştıklarını ve Amerika'nın dünyanın diğer ülkelerindeki varlığına son vermesini istediklerini söyledi. Bush, Amerika'nın bu çabalara direneceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Colin Powell da, Suudi Arabistan'daki yabancıların bu ülkeyi terk etmeyeceklerini umduğunu söyledi. Powell, "Bu durumda kazananın, teröristler olacağını" vurguladı.

Öldürülen Amerikalı mühendis Paul Johnson, Apache saldırı helikopterleri üreten Lockheed Martin firmasında çalışıyordu. Johnson, son 10 gün içinde Riyad'da öldürülen üçüncü Amerikalı.

Paul Johnson'ın başı kesilmiş cesedinin görüntüleri, radikal İslamcı görüşleri yayan bazı internet sitelerine gönderilmişti.

Bu arada Pual Johnson'ın ailesi, kendisinin, ülkesini ve Amerikan halkını seven bir kişi olduğunu, onu öldürenlerin Suudi Arabistan'ın gerçek yüzünü temsil etmediklerini vurguladı. 10 yıldır Suudi Arabistan'da çalışan Johnson'ı geçen Cumartesi günu kaçıran kişiler, Suudi Arabistan hükümetine hapisteki terörist zanlılarını serbest bırakması için düne kadar süre tanımış, aksi halde Johnson'ı öldüreceklerini açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG