Erişilebilirlik

Suudi Arabistan'da El-Kaide Lideri Öldürüldü - 2004-06-19


Amerikalı mühendis Paul Johnson'ın kaçırılmasından sorumlu El Kaide lideri Abdül Aziz El-Mukrin Riyad'da öldürüldü. Örgüt militanları da Johnson'ı başını keserek öldürmüştü.

Suudi güvenlik güçleri, olayın faillerini bulmak için başlattığı operasyonda, aralarında El Kaide’nin Suudi Arabistan’daki üst düzey sorumlusu olduğu iddia edilen Abdülaziz El Mukrin’in de bulunduğu dört militanın öldürüldüğünü doğruladı, ayrıca 12 zanlının da ele geçirildiğini duyurdu.

Suudi hükümeti, öldürülen el-Kaide teröristlerinin kanlı fotoğraflarını yayınladı.

Suudi güvenlik güçleri, Amerikalı mühendis Paul Johnson’un başını kesen Abdülaziz el-Mukrin ve üç yandaşını dün gece Riyad’da giriştikleri silahlı çatışmada öldürdüklerini açıkladı.

El-Mukrin, Johnson’u kaçırıp öldüren yerel el-Kaide örgütünün lideri olarak aranıyordu.

Riyad’daki Amerikan Büyükelçisi, Suudi yetkililerin Johnson’un hayatını kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve Amerikalı yetkililerle tam bir işbirliği gösterdiklerini söyledi.

Büyükelçi James Oberwetter, Abdülaziz el Mukrin’i Arap yarımadasındaki “en kanlı teröristlerden” biri olarak tanımladı. Paul Johnson, son iki hafta içinde Suudi Arabistan’da öldürülen üçüncü Amerikalı oluyor.

Amerika Dışişleri bakanlığı, yeni saldırı tehditleri karşısında Amerikan vatandaşlarını Suudi Arabistan’ı hemen terk etmeye çağırdı.

XS
SM
MD
LG