Erişilebilirlik

ABD Atina'ya Yeni Büyükelçi Atıyor - 2004-06-17


Başkan Bush Atina’da görev süresi dolan Büyükelçi Tom Miller’in yerine Dışişleri Bakan yardımcılarından Charles Ries’ı atıyor. Atanmanın Senato tarafından onaylanması gerektiği için Ries, dün, Senato Dış İlişkiler Alt Komisyonu’na bilgi verdi.

Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Charles Ries, Komisyonda yaptığı konuşmada, Bush yönetiminin Yunanistan’la ilişkilere çok önem verdiğini söyledi.

İkili ilişkilerin bir süredir terörizmle mücadelede işbirliği yapılmasında yoğunlaştığını belirten Amerikalı diplomat, Olimpiyat Oyunları sırasında güvenlik sağlanmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Ries, "Amerika’nın Yunanistan’la ilişkilerinde en büyük ağırlığı terörizmle mücadeleye verdiğini belirten büyükelçi adayı, atanmasının onaylanması halinde, Yunanistan’ın güvenlik gücünü artırmaya çalışacağını" bildirdi ve devamla “Uluslararası teröristlerin Olimpiyat Oyunları sırasında herhangi bir girişimde bulunamamaları için bu şarttır” dedi.

Bakan yardımcısı, Komisyon’daki konuşmasında, Avrupa Birliği’yle ilgili konularda Yunanistan’la birlikte çalışacağını söyledi ve Türkiye’nin üyelik arzusunu destekleyeceğini bildirdi.

Alt Komisyon’un Başkan yardımcılarından Senatör George Allen, Ries’in, Dışişleri Bakanlığı’nda başarıyla çalıştığını ve büyükelçilik görevini de aynı başarıyla yürüteceğinden emin olduğunu söyledi.

Olimpiyat Oyunlarının iki ay içinde başlayacağına dikkati çeken Cumhuriyetçi Partili Senatör, muhtemel terörist saldırılarına karşı iki ülke arasında olağanüstü düzeyde bir işbirliği gerektiğini söyledi; iki ülkenin polis, istihbarat ve hükümet yetkilileri arasındaki tüm iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Bush’un Yunanistan’a büyükelçi yapmak istediği Bakan yardımcısı Charles Ries, konuşmasında, demokrasinin anayurdu olarak nitelediği Yunanistan’ın Ortadoğu’da demokrasilerinin gelişmesine yardımcı olabileceğini de söyledi.

XS
SM
MD
LG