Erişilebilirlik

İKÖ'nün Yeni Genel Sekreteri Prof. İhsanoğlu - 2004-06-15


İstanbul'da devam eden İslam Konferansı Ögütü 31'inci Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, Genel Sekreterliğe Türkiye'nin aday gösterdiği, Profesör Ekmeleddin İhsanoğlu seçildi.

Profesör İhsanoğlu, 3 adayın yarıştığı seçimde ilk turda, İslam Konferansı örgütü üyesi 57 ülkeden, 32 oy aldı.

Malezya ve Bangladeş'in, adaylarını, ilk tur sonunda çekmesi üzerine, Profesör Ekmeleddin İhsanoğlu İslam Konferansı Örgütü'nün yeni Genel Sekreteri oldu.

BM’den sonra en fazla üyesi bulunan örgüt

İKÖ'nün genel sekreterliğine seçilen Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, BM'den sonra en çok üyesi bulunan uluslararası örgütün yürütme kurulunun başı oldu.

İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü İhsanoğlu'nun, 24 yıldır örgüt bünyesinde çalışması ve örgütün yapısını iyi bilmesi, yapısal reformların gerekliliğinin tartışıldığı bir dönemde seçilme şansını daha da artırmıştı.

İhsanoğlu'nun adaylığı çerçevesinde yoğun diplomasi yapan Ankara, İKÖ'nün günün koşullarına uyum sağlaması ve İslam dünyasının çıkarlarını koruyan etkin bir uluslararası örgüte dönüştürülmesini hedefliyor.

İhsanoğlu kimdir?

Profesör Ekmeleddin İhsanoğlu, 1943 yılında doğdu. Evli ve üç çocuk babası olan İhsanoğlu, milletlerarası yönetici ve bilim tarihi profesörü. Tarih, sanat ve kültür ile ilgili çok sayıda konferans, sempozyum ve milletlerarası toplantı düzenleyen İhsanoğlu, geleneksel Türk ve İslam sanatlarının, özellikle hat sanatının gelişmesini destekledi.

XS
SM
MD
LG