Erişilebilirlik

Müziğin Efsane İsmi Ray Charles Öldü - 2004-06-10


Ray Charles 73 yaşında hayata veda etti.

Grammy ödüllü sanatçının sözcüsü Jerry Digney, Charles'ın karaciğer hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldüğünü açıkladı.

7 yaşında görme yetisini kaybeden, 15 yaşında öksüz kalan Charles'in “dokunaklı” sesinin, zor geçen çocukluk günlerinin izlerini taşıdığı yorumları yapıldı.

Georgia eyaletinde 1930 yılında yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ray Charles, görme yeteneğini kaybettikten sonra piyanoyla tanıştı ve bir körler okulunda müzik eğitimi aldıktan sonra üne kavuştu.

Charles, müzik kariyeri boyunca 12 Grammy ödülü aldı. 23 Mayıs 2003'te Los Angeles'taki konseri, kariyerinin 10 bininci konseri olarak kayıtlara geçti.

Sanatçı bir süredir sağlık sorunları nedeniyle, kamuoyu önüne fazla sık çıkmıyordu. Geçen ay da kalçasından geçirdiği bir ameliyatın etkileri nedeniyle, New York'taki bir konseri iptal edilmişti.

Charles ölümünden kısa süre önce Norah Jones, BB King, Willie Nelson, Bonnie Raitt, Gladys Knight ve Johnny Mathis ile birlikte 'Genius Loves Company' adlı bir albüm kaydetmişti.

XS
SM
MD
LG