Erişilebilirlik

Bush Vatikan'da Papa'yla Görüştü - 2004-06-04


Başkan Bush, Avrupa gezisinin ilk gününde Vatikan'da Papa İkinci John Paul'ü ziyaret etti.

Görüşme sırasında Papa, Bush'a, Irak'ta durumun uluslararası topluluğun ve Birleşmiş Milletler'in yardımıyla en kısa zamanda normale döndürülmesi gerektiğini söyledi.

Papa, Irak'ta halkın tamamının güvenliğini garanti altına alan koşullar yaratılması ve egemenliğin hızla Irak halkına devredilmesi gerektiğini de belirtti.

Başkan Bush ve Papa Vatikan'da görüşürken Roma'da Amerika'nın Irak politikasını protesto amacıyla gösteriler düzenlendi.

Başkan Bush, İkinci Dünya Savaşı sırasında Roma'nın Nazi işgalinden kurtarılmasının ve Normandiya'ya yapılan müttefik çıkarmasının 60'ıncı yıldönümü kutlamalarına katılmak için Avrupa'ya gitti.

Vatikan'daki görüşme sırasında Başkan Bush Papa John Paul'e, Amerika'nın sivillere verdiği en yüksek nişan olan Özgürlük Madalyası'nı verdi. Bush yaptığı konuşmada, Papa'nın manevi inancı yoluyla diğer insanlara baskılara ve Komünizme karşı direnme gücü verdiğini söyledi.

Başkan Bush yarın İtalya'dan, Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'la görüşmek üzere Fransa'ya geçecek. Pazar günü de Başkan diğer 17 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarıyla birlikte Fransa'nın Normandiya kıyılarına 6 Haziran 1944'de yapılan müttefik çıkarmasının yıldönümü nedeniyle düzenlenecek törenlere katılacak.

XS
SM
MD
LG