Erişilebilirlik

Amerika El Sadr'dan Teslim Olmasını İstiyor - 2004-05-28


Irak’taki Amerikalı askeri yetkililer, Şii Lider Muktada El Sadr’ın Necef’teki milislerini çekme kararının ardından kente yönelik kuşatmanın kaldırılacağını açıkladı.

Koalisyon sözcüsü Dan Senor, Sadr’ın aynı zamanda Kufe kentinden de milislerini çekme sözü verdiğini bildirdi. Haftalardır Amerikan birlikleri tarafından kuşatılan bu kentlerde Şii milislerle kanlı çatışmalar yaşanmıştı.

Bununla birlikte Amerikalı yetkili, Sadr’dan, bütün milislerini dağıtması ve rakip bir Şii liderin öldürülmesiyle suçlandığı davada yargı önüne çıkmasını istedi. Senor, Irak güvenlik güçleri durumu kontrol altına alana kadar, Amerikan birliklerinin Necef ve Kufe kentlerindeki varlığının devam edeceğini de belirtti.

Öte yandan dün, Irak Geçici Yönetim Konseyi’nin kadın üyelerinden biri Bağdat’ta bir suikast girişiminden sağ olarak kurtuldu. Konsey üyesi Selame El Hafaci’nin koruması saldırıda hayatını kaybetti.

Bağdat’ta dün de gazeteci oldukları sanılan iki Japon vatandaşını taşıyan bir aracın saldırıya uğradı. Japonlardan biri saldırıda ölürken, diğerinin akıbeti bilinmiyor.

XS
SM
MD
LG