Erişilebilirlik

HSBC Banka Şubelerine Ses Bombası Atıldı - 2004-05-17


İngiltere Başbakanı Tony Blair’in Türkiye ziyareti öncesinde dün gece İstanbul ve Ankara’da 4 ayrı yerde, İngiliz HSBC Bankası şubelerine bombalı saldırı düzenlendi.

Patlamalar sonucu ölen ya da yaralanan olmadı ve hafif maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

HSBC Bankası’nın İstanbul’daki genel Müdürlük binasına geçen Kasım ayında bombalı intihar saldırısı düzenlenmiş çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Bu son saldırıların ses bombasıyla düzenlendiği kaydediliyor. Bu tür bombalar, büyük gürültü çıkartmalarına rağmen ağır hasara yol açmıyor.

Başbakan Tony Blair’in, bugün Ankara’ya yapacağı ve altı saat sürecek ziyaret öncesi bu saldırıların düzenlenmesi dikkati çekiyor. Blair, ziyareti sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le de biraraya gelecek. Blair bu ziyarette, ülkesinin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğini desteklediği mesajını yineleyecek. Görüşmelerde ayrıca, Irak’taki son durumun da ele alınacağı gelen haberler arasında bulunuyor.

Eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’ın 14 yıl önceki Türkiye ziyaretinden bu yana ilk kez bir İngiliz Başkanı Türkiye’yi ziyaret ediyor.

XS
SM
MD
LG