Erişilebilirlik

Bush: 'Kötü Muamele Asla Tekrarlanmayacak' - 2004-05-15


Amerikalı Nicholas Berg’ın Irak’ta kafası kesilerek öldürülmesini kınayan Başkan Bush, infazın korkunçluğunun terörist düşmanın gerçek yüzünü bir kez daha açığa çıkardığını söyledi.

Bush, haftalık radyo konuşmasında, Berg’i kafasını keserek öldürenler gibi teröristlerin, yenilgiye uğratılmasına kadar mücadelenin sürmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Bush, ayrıca Amerikan güçlerinin egemenliğin geçici bir Irak hükümetine devri konusunda Iraklı liderlerle birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Bush, Amerikan askerlerinin Iraklı tutuklulara yönelik kötü muamelesinin asla tekrarlanmayacağını da vurguladı.

Başkan Bush’un bu açıklamaları, Amerikalıların Irak’taki duruma ilişkin kaygılarının arttığı ve başkana verilen desteğin azaldığı bir döneme denk geldi.

CNN ve Time dergisinin ortaklaşa düzenlediği ve sonuçları Cuma günü açıklanan kamuoyu yoklamasına göre, Bush’a verilen destek üç puan azalarak yüzde 46’ya düştü. Bin seçmen arasında yapılan araştırmaya göre, Demokrat Parti’nin adayı olması beklenen John Kerry’nin seçmen desteği ise yüzde 51.

Araştırmanın dikkat çekici bir başka noktası da, Amerikan halkının Irak savaşına bakışıyla ilgili. Araştırmaya göre, halkın yüzde 56’sı Irak’ta savaşmaya değmediği düşüncesinde.

XS
SM
MD
LG