Erişilebilirlik

Afganistan'da 4 Militan Öldürüldü - 2004-05-02


Amerikan ordusu, dün Afganistan’ın doğusundaki Gardez kentinde çıkan bir çatışmada 4 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Askeri sözcü, bir Amerikan konvoyuna ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, iki Amerikan askeriyle iki militanın da yaralandığını bildirdi. Ancak, bir Afgan yerel güvenlik yetkilisi, öldürülenlerin militan değil, silahlı Afgan polisleri olduğunu iddia etti.

Afgan yetkili, çatışmanın, Amerikalı askerlerin bir polis denetim noktasına yaklaştığı sırada meydana geldiğini belirtti, ancak ilk önce kimin ateş açtığının belli olmadığını söyledi.

Pakistan Tutuklu Aşiret Mensuplarını Serbest Bırakıyor

Pakistan, Afganistan sınırına yakın bölgede saklanan El Kaide ve Taleban militanlarına karşı yürüttüğü operasyonda tutukladığı 14 aşiret üyesini daha, serbest bıraktı.

Dün de 87 aşiret üyesi serbest bırakılmıştı. Aşiret üyeleri , Pakistan’ın kuzeyindeki Veziristan bölgesinde düzenlenen operasyonda yakalanmıştı. Mart ayı başından beri sürdürülen operasyonda El Kaide militanlarına destek vermekle suçlanan bu mahkumların çok azı dışında, neredeyse hepsi serbest bırakılmış durumda..

Bölge halkının desteğini kaybetmek istemeyen İslamabad yönetimi, dağıttığı bildirilerle insanların El Kaide’ye destek vermesini önlemeye çalışıyor.

Öte yandan teslim olan militanlara yönelik af önerisi bir hafta daha uzatıldı. Af önerisinin süresi Cuma günü dolmuş, ancak o güne kadar hiçbir El Kaide ya da Taleban militanı, Pakistanlı yetkililere teslim olmamıştı.

XS
SM
MD
LG