Erişilebilirlik

İngiltere'den Yeni Kıbrıs Tasarısı - 2004-04-21


İngiltere, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Kıbrıs planını onaylamak için toplanan Güvenlik Konseyi’ne yeni bir tasarı sunmaya hazırlanıyor.

İngiltere, Konsey üyelerinden bazılarının planın çok karmaşık olmasından şikayet etmesi üzerine basitleştirilmiş bir tasarı hazırlıyor.

Güvenlik Konseyi, Annan’ın Kıbrıs Planını onaylamak için gizli toplantılarına bugün de devam edecek. Kofi Annan planın, referandumdan önce onaylanmasını istiyor.

Genel Sekreter her iki tarafın güvenlik konusundaki kaygısını gidermek için Kıbrıs’a silah ambargosu uygulanmasını ve anlaşma kabul edildiği taktirde uygulamayı denetlemek için Birleşmiş Milletler’e yeni bir görev verilmesini de istiyor.

Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell da Salı günü Washington'da Avrupa Birliği Dış İlişkiler Sorumlusu Javier Solana'yla görüştükten sonra, Amerika'nın, Kıbrıs konusundaki BM Güvenlik Konseyi kararının, adada Cumartesi günü yapılacak referandumlardan önce çıkarılması için çalıştığını söylemişti. Powell, kararın referandumda "evet" oyu verilmesini teşvik edeceğini belirtmişti.

XS
SM
MD
LG