Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırılar Durmuyor - 2004-04-17


Şiilerce kutsal sayılan Necef kenti dışında Iraklı oldukları belirtilen silahlı bir grubun, devriye gezen koalisyon askerlerine ateş açması sonucu 1 askerin öldüğü bildirildi.

Tuğgeneral Mark Kimmitt, düzenlediği basın toplantısında, 2 saldırganın öldürüldüğünü söyledi. General, yaşamını yitiren askerin Amerikan ordusundan olup olmadığını belirtmedi.

Bu arada Iraklı gerillalar iki Japon rehineyi daha serbest bıraktı ancak hala bir çok yabancı rehin olarak tutulmaya devam ediyor. Biri gazeteci diğeri barış eylemcisi olan iki rehine bugün serbest bırakılmalarına yardımcı olan Müslüman din adamları tarafından Bağdat’taki bir camide Japon yetkililere teslim edildi.

Dün, Iraklı gerillalar, çevresi silahlı kişilerle sarılı bir Amerikan askerinin görüntüsünü yayınlamıştı.

Öte yandan, radikal Şii din adamı Muktada El Sadr’ın bir sözcüsü Sadr yanlılarının başlattığı ayaklanmanın sona ermesi amacıyla Amerika'’la sürdürülen görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını açıkladı.

Amerika, yaklaşık 2 bin 500 askerin kuşattığı Necef kentindeki milislerin dağılmalarını ve Şii lider Mukteda El Sadr’ın teslim olmasını talep ediyor.

XS
SM
MD
LG