Erişilebilirlik

Denktaş: 'Plan Onaylanırsa Kıbrıs 10 Yılda Rumlaşacak' - 2004-04-15


Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda konuştu ve Annan planını eleştirdi.

Denktaş’ın Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın daveti üzerine yaptığı konuşmayı, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin büyük bölümü ve muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partili üyelerin tamamına yakını izledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmadığı Genel Kurul’da Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’le diğer 9 bakan bulundu.

Konuklara ayrılan bölümde ise eski Başbakan Bülent Ecevit ve eski başbakan yardımcısı Devlet Bahçeli’nin de bulunduğu görüldü.

Rauf Denktaş konuşmasında 24 Nisan’daki referandumda, basının telkinleri etkili olduğu takdirde verilecek oylarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ortadan kalkacağını, ve bunun olması için Meclis’e hitabettiğini söyledi. Denktaş, plan kabul edildiği takdirde Kıbrıs’ın 10 yıl içinde Rumlaşacağını savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşma sırasında Ankara’da Türk-İş Genel Merkezini ziyaret ediyordu. Erdoğan, konuşmayı neden izlemediği yolunda gazetecilerin sorduğu soruya karşılık sadece, “Bu konudaki hissiyatımı biliyorsunuz,” dedi.

XS
SM
MD
LG