Erişilebilirlik

Avrupa Ülkelerinde Terör Alarmı - 2004-04-09


Pazar günü kutlanacak Paskalya hazırlıkları sürerken Avrupa’nın birçok ülkesinde emniyet güçleri terör saldırıları düzenlenebileceği ihbarları karşısında üst düzey alarmda tutuluyor.

İngiltere'de polis, gözaltına aldığı terör zanlılarından beşini kimyasal bir bomba kullanarak saldırı planlamakla suçladı. Sanıklar, geçen hafta Londra’da terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda bomba yapımında kullanılan 500 kilogram zehirli kimyasal maddeyle yakalanmıştı.

Dün ayrıca Fransa'nın başkenti Paris'te bazı tren istasyonları bomba ihbarı nedeniyle bir saati aşkın süre kapatıldı. Başkenti banliyölere bağlayan hattaki bomba araması nedeniyle halk uzaklaştırılırken, Fransız polisinin Amerikan Merkezi Haber alma Örgütü CIA tarafından Perşembe gecesi istasyonlarda bombalı eylem düzenlenebileceği yönünde uyardığı kaydedildi.

Bu arada İspanya’da, Paskalya kutlamaları yaklaşırken olası terör saldırılarına karşı ülke çapında güvenlik önlemleri arttırıldı. Yetkililer İspanya’da seyahat eden ya da bayramı dışarıda kutlayan kişilerin, 11 Mart’ta düzenlenen ve 190 kişinin ölümüne neden olan tren saldırıları gibi terör eylemlerine hedef olmalarından kaygı duyduklarını belirtti.

Öte yandan Madrid’de polis bir video bandı ele geçirdi. Kasette İslamcı militanların İspanya’ya Irak ve Afganistan’daki birliklerini geri çekmeleri için süre tanıdığı ifade ediliyor. Video bandının ne zaman kaydedildiği açık değil.

XS
SM
MD
LG