Erişilebilirlik

Parmak İzi Uygulamasının Kapsamı Genişletildi - 2004-04-03


Bush yönetimi, Amerika’ya girmek isteyen yabancılara yönelik parmak izi ve fotoğraf uygulamasının kapsamını genişletme kararı aldı.

Bu çerçevede aralarında İngiltere, Japonya ve Avustralya gibi Washington’un yakın müttefiklerinin de yer aldığı 27 ülkenin vatandaşları Amerika’ya giriş yaparken parmak izleri alınacak; fotoğrafları çekilecek.

Bu ülkelerin vatandaşları, ziyaretin 90 günü aşmaması koşuluyla ABD’ye vize almadan girebiliyor. Yeni uygulamaya 30 Eylül’de başlanacak.

ABD, sınır güvenliğini arttırmaya yönelik yeni bir programın parçası olarak ülkeye giriş yapan yabancılardan çoğunun fotoğraflarını ve parmak izlerini almaya Ocak ayında başlamıştı.

Yeni önlemler, ABD'ye girişlerinde vize istenen bütün yabancılara uygulanıyor. Uygulamadan yılda yaklaşık 23 milyon insanın etkilenmesi bekleniyor.

Seyahat kuralları ayrıca, ABD gümrük görevlilerine ülkeye giriş yapan ziyaretçilerin sabıka kayıtlarını kontrol etme yetkisi de veriyor.

Yeni uygulama, ülke çapında 115 havaalanının yanı sıra, denizyoluyla gelen yabancıların giriş yaptığı toplam 14 limanı da içeriyor. Uygulamanın ziyaretçilere çok büyük yük getirmediği bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG