Erişilebilirlik

BM Güvenlik Müdürü Görevden Alındı - 2004-03-30


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, geçen yıl Ağustos ayında Bağdat’taki örgüt merkezine düzenlenen bombalı saldırıdan dolayı, güvenlikten sorumlu müdürünü görevden aldı.

Burmalı güvenlik müdürü Tun Myat’ı görevden alan Annan, Bağdat’taki örgüt merkezinin ikinci büyük yetkilisi Portekizli Ramiro Lopez de Silva’nın da yetkilerini azaltarak, kendisini yeni bir göreve atadı.

Bunun dışında İki Birleşmiş Milletler yetkilisinin de, görevini ihmalden suçlanması bekleniyor. Örgütün Bağdat’taki merkezine Ağustos ayında düzenlenen saldırıda 22 kişi ölmüştü ve ölenler arasında Birleşmiş Milletler’in Irak temsilcisi Sergio Vierra de Mello’da bulunuyordu.

Annan’ın dünkü görevden alma kararı, saldırıdaki yüksek can kaybını güvenlik konusundaki ihmallere bağlayan bir raporun yayınlanmasını izliyor..

'İki Gazetecinin Ölümü Kaza' Bu arada Amerikan ordusu, 18 Mart’ta Irak’ta 2 televizyon muhabirinin öldürülmesini kaza olarak niteledi.

Asker sözcü el Arabiya televizyonu muhabirleri Ali Abdul Aziz’le Ali el Katip’in yanlışlıkla vurulduğunu açıkladı.

Öte yandan koalisyon yönetimi, Şii el Havza dergisinin 60 gün süreyle kapatılmasını savundu. Yetkililer, dergiyi yalan haber yazmak ve halkı Amerikan birliklerine karşı kışkırtmakla suçluyor.

XS
SM
MD
LG