Erişilebilirlik

Başkan Bush'a Destek Kerry'i Geçti - 2004-03-30


Amerika’da Kasım ayındaki Başkanlık seçimleri için adaylar yoğun bir kampanya yürütüyor.

Başkan yardımcısı Dick Cheney Demokrat Parti’nin adayı John Kerry’nin, kazandığı taktirde seçim vaatlerini yerine getirebilmek için vergileri büyük çapta artıracağını öne sürdü. Washington’da dün Odalar Birliği’nin üyelerine hitap eden Cheney, Demokrat adayın önerilerinin bütçede yaratacağı bir trilyon Dolarlık açığı kapatabilmek için, işçi ve işverenlerin daha yüksek vergi ödemek durumunda kalacağını öne sürdü.

Cheney, Demokrat adayın Senato’da geçirdiği yıllar boyunca hep vergilerden yana olduğunu söyledi ve daima ülke tarihinin en büyük vergi yasaları için oy kullandığını belirtti.

Demokrat aday Kerry’nin kampanya yöneticileri, Başkan yardımcısının iddialarını reddetti ve Senatör’ün küçük işletmeler için vergi muafiyeti lehinde oy verdiğini hatırlattı.

Diğer taraftan, John Kerry Başkan Bush’u zenginleri kollamakla suçladı. Kerry ayrıca, yılda 200 bin Dolar’dan fazla kazanan kişilere, Bush yönetiminin tanıdığı vergi indirimini iptal edeceğini söyledi.

Öte yandan CNN televizyonunca yapılan yeni bir kamuoyu yoklaması Başkanlık yarışında Başkan Bush’un, Demokrat aday Kerry’nin önüne geçtiğini gösterdi. Yoklamaya katılanlardan yüzde 51’i Bush’a, yüzde 47’si Kerry’ye oy vereceğini söyledi. Bu ayın başında ise Kerry, yarışı sekiz puan önde götürüyordu.

Yoklamada ayrıca Amerikalıların yüzde 58’i Kerry’nin seçildiği taktirde vergileri artıracağını söyledi. Bush’un vergileri artıracağını söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 27’de kaldı.

XS
SM
MD
LG