Erişilebilirlik

Rumsfeld: 'Üslerle İlgili Nihai Karar Verilmedi' - 2004-03-26


ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld,yabancı ülkelerdeki Amerikan kuvvetlerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili nihai kararın henüz verilmediğini söyledi.

Washington Post gazetesinin, Avrupa ve Asya’daki asker ve üs sayısının önemli düzeyde azaltılacağını belirten haberiyle ilgili soruları yanıtlayan Rumsfeld, bu konuda konuşmak için erken olduğunu söyledi.

Savunma Bakanı, birliklerin hangi ülkelerde üsleneceği ve bu ülkelerin teklifi kabul edip etmeyeceği gibi bir dizi konuda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Rumsfeld, Amerika’nın yeni kuvvet düzenlemesine giderken, müttefiklerinin güvenliğini tehlikeye atmayacağını da vurguladı.

Washington Post gazetesindeki haberde, Almanya’daki 71 bin Amerikan askeri sayısının yarıya indirileceği; Asya’daki yüz bin askerden 15 bininin geri çekileceği belirtiliyordu.

Haberde, Romanya, Bulgaristan ve Avustralya’da yeni küçük üsler açılacağı, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan’daki üslerin de korunacağı kaydediliyordu. Yeni yapılanmanın, Soğuk Savaş sonrası dönemin değişen tehditlerine karşılık vermeyi amaçladığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG