Erişilebilirlik

Powell'dan Müttefiklere Çağrı - 2004-03-19


Güneybatı Asya ülkelerine yaptığı ziyaretin ardından Bağdat’a geçen Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell, müttefik ülkeleri uygar dünyaya tehdit oluşturan unsurlara karşı birlikte savaşmaya çağırdı.

Powell bu çağrıyı, İspanya’nın yeni Başbakanı Jose Luiz Rodriguez Zapatero’nun Irak’tan asker çekme yolundaki açıklamasının ardından yaptı.

Dışişleri Bakanı Powell, işleri yarıda bırakmanın yeri ve zamanı olmadığını belirtti. Aynı zamanda Powell, 30 Haziran’da yönetimin Iraklılara devredileceğine dikkat çekti, ancak koalisyon birliklerinin, istihbarat ve polis güçlerinin daha Irak’ta çok yapacağı işler olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu arada Powell basın toplantısı düzenlediği sırada, Irak’taki güvenlik sorunlarını protesto eden Arap gazeteciler, salonu terketti. Arap gazeteciler, Amerikan askerlerinin El Arabiye televizyonuna çalışan iki gazeteciyi öldürmesine dikkat çekti.

Powell’ın Bağdat’tan ayrılmasından birkaç saat sonra kent merkezinde bir dizi patlamalar duyulduğu bildirildi. Patlamaların nasıl meydana geldiği konusunda bilgi alınamadı. Ancak koalisyon güçlerinin denetimindeki bölgelere isyancılar sürekli havan topu saldırıları düzenliyor.

XS
SM
MD
LG