Erişilebilirlik

'Dörtlü Zirve Haftaya' - 2004-03-17


Ankara önümüzdeki hafta İsviçre’de yapılacak, Türkiye ve Yunanistan’ın katılacağı dörtlü zirveye hazırlanıyor. Dışişleri Bakanlığı’nda konuyla ilgili soruları yanıtlayan Abdullah Gül, Kıbrıs müzakerelerinde gelecek hafta yapılması beklenen dörtlü konferanstaki görüşmelerin önce Dışişleri bakanları seviyesinde başlaması ve daha sonra başbakanlar düzeyinde devam etmesini tercih ettiklerini, ancak bu konuda Yunanistan tarafının bazı tereddütleri olduğunu söyledi.

Abdullah Gül, Yunanistan’ın Kıbrıs müzakerelerinde İsviçre’de yapılacak görüşmelere başbakan düzeyinde katılmak istemediğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, bu konunun kesinleşmediğini ama Yunanistan yok derse yapılacak birşey olmadığını belirtti.

Bugün ayrıca Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada zirvenin İsviçre’nin Lüzern ya da Cenevre kentinde yapılacağı, buna Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofı Annan’ın karar vereceği belirtildi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın dörtlü görüşmelerden çekileceğine dair herhangi bir belirtinin olmadığı ifade edildi.

Karayalçın’a Sözlü Saldırı

Ayrıca 28 Mart Yerel Yönetim Seçimleri yaklaşırken, Ankara’da da seçim çalışmaları tüm Türkiye’de olduğu gibi devam ediyor. Ankara Sanayi Odasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını biraraya getiren toplantıda, adayların birbirlerini eleştiren konuşmaları toplantıya katılanların kafasını karıştırdı ve tartışmalara neden oldu. CHP adayı Yılmaz Ateş, AKP adayı Melih Gökçek ve SHP adayı Murat Karayalçın toplantıda projelerini anlattılar.

Dün akşam ayrıca, SHP Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, yerel bir televizyon kanalında katılacağı seçimlere yönelik program öncesi bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Tartışmanın büyümesi üzerine üniversitenin güvenlik görevlileri, Karayalçın aleyhine slogan atan grubu salondan çıkardı. Bir süre bahçede bekleyen grup, daha sonra SHP’ye ait araçları tahrip etti.

Propoganda Yasağı Yarın Başlıyor

Bu arada yerel seçimlere ilişkin propaganda dönemi ve bu döneme ilişkin yasaklar yarından itibaren başlıyor. Propaganda döneminde, başbakan, bakanlar ve milletvekilleri, gezilerinde makam araçlarını kullanamayacaklar. Anket ve kamuoyu araştırmaları ise son 24 saate kadar yayınlanabilecek.

XS
SM
MD
LG