Erişilebilirlik

İsrail'de Patlama - 2004-03-14


İsrail’in Aşdud kentinde meydana gelen iki patlamada en az 11 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. İsrail polisi, ölenlerden ikisinin eş zamanlı saldırıları düzenleyen intihar komandoları olduğunu sanıyor.

Aşdud’daki saldırıların sorumluluğunu El Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi. İsrail polisi, Aşdud’daki eş zamanlı patlamanın önce iş kazası olabileceğini duyurmuştu. Yetkililer, 2000 yılında başlayan İntifada hareketinden bu yana Filistinli militan grupların ilk kez İsrail’e ait bir stratejik tesise saldırdığını açıkladı. Saldırının ardından, İsrail, Başbakan Ariel Şaron’la Filistinli meslektaşı Ahmed Kureya arasında Salı günü yapılması planlanan toplantıyı süresiz olarak erteledi.

Bu arada sabah erken saatlerde İsrail birliklerinin Gazze Şeridi’nde üç Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

Ordu yetkilileri, yola bomba yerleştirmeye çalışan üç kişiye ateş açtıklarını doğruladı, ancak bu kişilerin öldüğüne ilişkin haberler konusunda yorum yapmadı.

Bu arada Filistin'de geçen yıl üç Amerikalı’nın ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili olarak yargılanan üç kişi, Filistinli yargıç tarafından, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı.

XS
SM
MD
LG