Erişilebilirlik

Bush'un Rakibi Senatör John Kerry Oldu - 2004-03-03


Amerikalı Demokratlar’ın dün 10 eyalette düzenlenen önseçimlerde verdikleri oylarla, partinin, Kasım ayındaki seçimde George Bush’un karşısına çıkacak olan başkan adayı belirlendi.

Bir aydır devam eden önseçimlerin, “Süper Salı” olarak adlandırılan bugünkü aşamasında, şimdiye kadar öteki adaylar karşısında açık farkla önde olan Massachusettes Senatörü John Kerry adaylığını garantiledi.

Başkan George W. Bush, Kasım ayındaki seçimlerde rakibi olacak John Kerry'i başarısından dolayı telefon ederek kutladı.

Aralarında California ile New York gibi en kalabalık eyaletlerin de bulunduğu Salı günkü önseçimler için, Senatör John Kerry, “hiç bir şeyi olmuş bitmiş gibi görmem” şeklinde konuşarak, son dakikaya kadar yoğun bir kampanya yürüttü.

Kerry önseçimlerde öne çıkmaya başladıktan sonra partisinin öteki adaylarını hedef almak yerine, Başkan Bush’a yüklenerek, uygulanan ekonomik ve uluslararası politikaları eleştiriyor.

Cumhuriyetçi Partinin adayı Başkan George Bush ise seçim kampanyası çerçevesinde seçimin çok çekişmeli geçmesi beklenen 17 eyalette, televizyon reklamları başlatmaya hazırlanıyor.

Amerika’da Demokrat Parti önseçimleri senatör John Kerry’nin büyük zaferiyle sonuçlanırken rakibi John Edwards yarıştan çekileceğini bildirdi.

Senatör Edwards’ın bugün eyaleti Kuzey Carolina’da seçimden çekildiğini resmen açıklaması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG