Erişilebilirlik

Richard Perle İstifa Etti - 2004-02-27


Amerika’da Irak savaşına verdiği destekle tanınan Savunma Bakanlığı danışmanı Richard Perle 17 yıllık görevinden istifa etti.

Perle, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’e yazdığı 18 Şubat tarihli istifa mektubunu dün kamuoyuna açıkladı. Richard Perle, istifa mektubunda, düşüncelerinin seçim yılında Bush yönetimini etkilemesini istemediğini vurguladı. Perle, dün New York’ta düzenlediği basın toplantısında istifasıyla ilgili açıkala yaptı.

Richard Perle, seçim yılı içerisinde bulunulduğunu ve söylediği bazı şeylerin Bush Yönetiminin hoşuna gitmeyeceğini, Savunma Bakanlığındaki görevi nedeniyle, Beyaz Saray’ın bunlara yanıt vermek durumunda kalacağını, bu yüzden de görevden ayrıldığını bildirdi.

Savunma Bakanlığı eski danışmanı, Amerika Merkezi İstihbarat Örgütü CIA’nin yeniden organize edilmesi ve CIA Başkanı Tenet’in istifa etmesi gerektiğini de belirtti. Perle, Dışişleri Bakanlığı’nın Amerikan politikasına yönelik eleştirilere karşı daha sağlam bir tutum takınması gerektiğini de vurguladı.

Terör tehdidine karşı, Birleşmiş Milletler’de önleyici müdahaleyi öngören bir reform yapılmasını isteyen Perle, sistemin kendini yenilememesi halinde Amerika’nın örgütte kalıp kalmamayı yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Perle, geçen yıl, Global Crossing adlı telekomünikasyon şirketine yaptığı ücretli danışmanlık nedeniyle çıkan tartışmalar üzerine Savunma Bakanlığı Danışma Kurulu başkanlığından istifa etmişti.

Tecrübeli politikacı, 1980’li yıllarda Ronald Reagan yönetiminde savunma bakan yardımcısı idi.

XS
SM
MD
LG