Erişilebilirlik

Kıbrıs Haberlerinde 'Oto-sansür' Tartışılıyor - 2004-02-26


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Ankara’nın basın- yayın temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda, “Kıbrıs haberlerinde basın otosansür uygulamalı” sözleri tepkilere neden oldu. Türkiye Gazeteciler Sendikası, Erdoğan’ın sözlerini “basın özgürlüğüne karşı tehklikeli bir adım” olarak nitelendirdi.

Kıbrıs müzakereleriyle ilgili gelişmelere kilitlenen basın- yayın kuruluşlarına dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan otosansür uyarısı geldi. Erdoğan’ın Kıbrıs’la ilgili haberler konusunda herkesin dikkatli olması ve basının otosansür uygulaması gerektiği ile ilgili açıklaması tepkilere neden oldu ve tartışmalar yarattı.

Türkiye Gazeteciler Sendikasından yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın sansür istemi hükümetin son zamanlarda basın özgürlüğüne yönelik tehlikeli adımlarına yeni bir boyut kazandırdı denildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikasından, medya patronlarının, gazete ve televizyonların haber merkezlerine ve yayın politikasına müdahelesini engelleyecek yasal düzenlemeler yapılmasını hükümetten beklerken, Sayın Başbakan’ın haber merkezlerinden sansür uygulamasını istediğini görmek medyaya yönelik olarak gelecekte yapılacak düzenlemelerden duyduğumuz endişeleri daha da artırdı açıklaması yapıldı.

Ayrıca tüm Türkiye’de 28 Mart Yerel Yönetim seçimleri için geri sayım başladı. Parti liderleri il il Türkiye’de seçim turları atıyorlar ve mitingler düzenliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Niğde ve Aksaray da başlayan seçim turlarında, 46 ili dolaşacak.

Bugün ayrıca Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Çankaya Köşkünde ayrı ayrı kabul edecek ve yarın Genelkurmay Başkanlığı aylık basını bilgilendirme toplantısı yapılacak. Genelkurmay Başkanlığı Karargahında başlayacak toplantıya basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve savunma muhabirleri katılacak ve toplantıda özellikle Kıbrısta’ki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.Cumhurbaşkanı Sezer, bugün ayrıca Ankara ya gelen Tataristan Başbakanı Rustam Minnihanov’u kabul ediyor. Minnihanov, Başbakan Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’la da görüşecek.

XS
SM
MD
LG