Erişilebilirlik

'El Kaide Hala Kararlı' - 2004-02-24


Amerika Merkezi İstihbarat Örgütü CIA’nin Başkanı George Tenet, El Kaide örgütünün ciddi yaralar almakla birlikte, Amerika’ya saldırma konusundaki kararlılığından hiçbir şey kaybetmediğini söyledi.

Tenet, Senato İstihbarat Komisyonu’nda bilgi verirken, Amerikan kuvvetlerinin, örgütün idari yapısında büyük boşluklar yaratacak kadar lider ve üst kademe görevlisini öldürdüklerini söyledi.

Tenet “bununla birlikte, tutuklu El Kaide üyelerinin sorgusu, bu örgütün hala Amerika’ya saldırmayı önemli bir hedef olarak gördüğünü gösteriyor” dedi.

Senato İstihbarat Komisyonu’nun Demokrat partili üyelerinden Carl Levin, Irak savaşından önce Irak’ın kitle imha silahları konusunda CIA’nin kendilerine abartılmış bilgiler verdiği suçlamasını tekrarladı. CIA Başkanı Tenet bu iddiaya yanıt veremedi.

Bu arada 11 Eylül saldırısını yapan teröristlerin isim ve telefon numaralarının Amerika’ya iki yıl önce verildiği belirtildi.

New York Times gazetesi, Alman istihbarat kaynakları, saldırganların kimliğini Washington ve New York’ta 11 Eylül 2001’de girişilen saldırılardan çok önce ortaya koyduğu halde, Amerikan istihbaratının bu ipuçlarını izlemede başarısız kaldığı yazdı.

XS
SM
MD
LG