Erişilebilirlik

Şaron: 'Yol Haritası'na Bağlıyız' - 2004-02-20


İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Kudüs’te görüştüğü üst düzey Amerikalı diplomatlara, hükümetinin Washington yönetiminin de desteklediği "yol haritası" denen barış planına bağlı olduğunu söyledi.

Şaron’la görüşmeye, Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın Yakın Doğu'dan sorumlu bakan yardımcısı William Burns ile Ulusal Güvenlik Konseyi'nden Steve Hadley ve Elliot Abrams katıldı.

Amerikan heyeti Kudüs’te, Şaron’un bir süre önce tek taraflı ilan ettiği Gazze ile Batı Şeria’nın bir bölümündeki Yahudi yerleşimlerinin boşaltılması planının detaylarını görüşmek için bulunuyordu. Şaron bu teklifini, Filistinlilerle müzakere süreci sonuç vermezse uygulayacağını vurguluyor.

Washington, çekilme işleminin Filistinlilerle müzakere edilmesinden yana. Amerika, İsrail çekildikten sonra o bölgenin militanların kontrolüne girmesinden kaygılanıyor.

Amerikan heyeti, ayrıca, aralarında Bakan Saeb Erekat’ın da bulunduğu Filistinli üst düzey yetkililerle de görüştü. Erekat, Amerikalı diplomatlara barışın tek taraflı adamlarla değil, iki tarafın görüşmeleri sonucu varılacak uzlaşmayla sağlanabileceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG