Erişilebilirlik

KKTC Başbakanı Talat'ın Evine Bombalı Saldırı - 2004-02-19


Kıbrıs'ta bugün başlayacak görüşmelerin öncesinde, gece yarısı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Mehmet Ali Talat'ın evine bombalı saldırı düzenlendi. Talat’ın Girne'deki evinin girişine atıldığı bildirilen bombanın patlaması sonucu, hasar meydana geldi.

Polisten verilen bilgiye göre, Talat'ın, Girne'deki konutu önünde, saat 01.30 sıralarında bomba patladı. Girne Hastanesi arkasındaki 3 katlı konutun alt katını Başbakan Talat'ın eşi Oya Talat’ın laboratuar olarak kullandığı bildirildi.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Mehmet Ali Talat, patlamadan yarım saat kadar sonra Amerika'nın Sesi'ne bilgi verdi.

Mehmet Ali Talat, patlamanın üç katlı evin eşi tarafından laboratuar olarak kullanılan birinci katında hasara yol açtığını, evin giriş kapısının ve duvarların bazı bölümlerinin tahribolduğunu, camlarının kırıldığını anlattı.

Patlama sırasında eşi Oya Talat ile evde olduklarını ve uyumaya hazırlandıklarını belirten Talat, "Saldırı toplumsal uzlaşıyı sabote etmeye yöneliktir. Ancak bu boşuna bir korkutma çabasıdır. Biz yolumuza devam edeceğiz. Görüşmeleri sabote etmek için yapılmış bir saldırıdır. Ancak görüşmelerimizi sürdüreceğiz." dedi.

XS
SM
MD
LG